måndag 17 oktober 2011

"Vad är cirka 20 cm långt och stenhårt........!"


Vad är cirka 20 centimeter långt och stenhårt? Jo, marktegel så klart! Innan jag går vidare i detta inlägg så vill jag tacka för mailen jag fått angående både religion och klotter, men jag blir ännu gladare om det skrivs i kommentarsform. Det går att göra anonymt om man inte har en blogg eller vill visa vem man är.
Fick några arga mail om att jag var "klotterliberal", självklart så gillar jag inte allmän förstörelse, utan mera de bakomliggande orsakerna. Som i detta fall som bilden ovan illustrerar.
Mina grannar är arga och uppröda över att folk inte håller ordning på sina ungar, utan låter dem "bryta upp fint lagd marktegel"! Visst, nu går det inte att piska mattor längre, men det är helt underbart att se hur kreativa de "små liven är". Teglet på bilden ovan var för några dagar sedan en borg, nu håller de på att skapa något annat! Helt underbart tycker jag! "Nöden är uppfinningarnas moder!" Så här går det i en kommun där jag bor på Södertörn utanför Stockholm när man sänker skatten så att det inte finns några pengar kvar till finansiering av nya och renovering av äldre lekplatser! Jag tog ett hundratal höstbilder igår, men den här blev "vackrast" tycker jag. Barn är "oslagbara!"
Som sagt Äntligen Måndag och snart är det Fredag igen! Ha en fin vecka!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Stensättare på Cyberstigen!

5 kommentarer:

Jane sa...

Sv: Tack för länkningen till Marianne Faitful. (Hun är ju kanon)

Skrattar så det gör ont ang ditt inlägg med STORA snopp boken ! Haha
och den här rubriken slår ju min (Det brinner i busken)med hästlängder. Hahaha!
Kramar i massor / Jane

Elle sa...

Peter, jag vet inte om du har problem med alfabetet eller varför du missat din blogg i min "bloggar-jag-läser-lista"
Sedan evigheter är du placerad ovanför Pockethexan...som alltid...;-)

4U2! sa...

Kom att tänka på dessa som är bra på att framföra åsikter och klagomål men när det gäller är de tystare en sten!
Nästa gång kanske du t.o.m vinner om du deltar i tävlingen för du gör som jag börjat numera: hoppas vinna fast jag inte deltagit ... hur tänker man då? ;) ;)

BP sa...

Ja, vad kan jag säga... är nog benägen att hålla med grannarna här. Utgår väl ifrån att någon har ringt kommunen och bett om åtgärd eller...

Fru Gårman sa...

Så länge ingen kommer på leken kast med 20 cm lång och stenhård... så är det väl ok! :)