torsdag 27 oktober 2011

"Balansgång i blogglandia.....!"


Har haft det som tema förut är på Oumberliga Bloggen, den svåra balansgången mellan "ont och gott", ur vilket perspektiv man ser saker helt enkelt! Som liten så fick vår granne översvämning i sin källare, alla vuxna tyckte det var katastrof, själv tyckte jag det såg helt fantastiskt ut att sitta i en soffa som flöt runt i en källare! Nu är det ju vuxenvärlden som styr så den Lille Oumberlige Peter fick aldrig leka i denna översvämmade källare och det har kanske satt sina tydliga spår. Säga vad man vill om översvämningskatastrofer som den i Bangkok just nu, fina och levande bilder på barn som leker i vatten "översvämmas" nu olika medierna av!
Kanske ska vi vuxna försöka se saker mer ur "barns perspektiv", när det blir översvämning här i Skandinavien så behöver vi ju inte oroa oss för smittsamma sjukdomar och reptiler i vattnet som ormar och krokodiler, här är det bara att gilla läget, tänka som ett barn och leta fram allt som flyter och ge sig iväg på upptäcksfärd, kanske runda hammocken eller paddla ut i vedboden och se om den översta veden är torr eller flutit iväg eller ännu bättre varför inte rycka loss badkaret och paddla över till grannen och ta en riktig grogg, ha lite hederlig sjöfylla och kanske leka Pirat ett tag, vad vet jag? Så ni som bor i översvämningsområden i Sverige, se möjligheterna istället, så inget mer gnäll under vårfloden om jag får be! En annan sak....innan jag köpte våran kåk så kontrollerade jag faktiskt höjden över havet först, allt finns att tillgå på nätet, så när klimatförändringarna har verkat fullt ut och ismassorna på polerna smällt då får jag faktiskt sjötomt, huset ligger lite högre upp än dasset och det ser jag framemot, tänk att ta ett fotbad medans man sitter på dass, snacka om att göra två flugor på smällen!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Livboj på Cyberhavet!

4 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Vi bor faktiskt medvetet på en kulle för att slippa eventuell översvämning... ;)

Tycker synd om thailändarna.

Västgötskan sa...

Du har så rätt käre Peter!
Vuxna människor skulle över lag behöva tänka mer som barn. Vi är så jäkla "vuxna" (inte = kloka) och överanalyserar det mesta.
För att inte tala om hur mycket vi bryr oss om vad ANDRA tycker och tänker om oss... :-P

Nä, mer barnslighet åt folket!

Kram V

Anonym sa...

Gillar ditt sätt att skriva, och tänka. Du rör om i grytan lite grann. Tittar gärna in då o då.:)
Carina

Snäckskalsdalen. sa...

Eller så kan man göra som jag, jag försöker låta bli att tänka, fast det går inte så bra, jag tänker hela tiden men är inte längre så provokativ utan går i skogen och frågar och svarar på mina egna frågor och ger mina egna svar......om nån skulle se och höra mig skulle dom kalla dit män i vita rockar som skulle ta mig till det där stället med tröjor med dom långa ärmarna.....Kommer du ihåg, eller har hört låten:".....hhahahhha, hohoho, they're coming to take me away hahhha, those funny men in their white clean clothes, they're coming to take me away haha hoho haha....."
Kramar