söndag 30 oktober 2011

"Livet, döden.....av Jord är du kommen.......!"


Söndag idag, vilodagen, för mig ska det verkligen bli det. Har kört på med ett alldeles för högt tempo sista tiden, så idag stannar jag upp ordentligt, tid för eftertanke. Var på begravning i Fredags, självklart så påminns jag om min egen död, ja min egen död påminns jag dagligen om via mitt jobb, nej det som slog mig tydligt och klart var när jag såg kistan och den trista kyrkogården utanför fönstret.......så vill jag verkligen inte ha det! Har alltid gillat kyrkogårdar och kyrkoruiner, vackra och spännande gravstenar har alltid satt igång fantasin. Ett ställe jag bara måste besöka innan jag dör (ler) är Highgate West Londons vackraste kyrkogård, se deras hemsida här.
Min egen begravning blir problematisk då den innehåller önskemål som inte går i takt med miljölagar och etiska moderna regler! De som känner mig vet hur jag älskar eld, min favorithobby faktiskt, elda utav helvete gärna i flera dagar sedan grilla eller laga mat i glöden!
När vi köpte vårat fritidshus så backade många köpare för de såg vilket oerhört arbete röjningen av skogstomten skulle generera, personligen så dregglade jag bara över tanken på hur mycket det kunde eldas på denna tomt! Sagt och gjort, det eldades under många år, nu finns det inget kvar, man kan ju hoppas höststormarna tar några rejäla träd!
Fast de 20 tal björkar och andra lövträd som står där vill jag ha kvar tills det är dax att fälla dem, hoppas någon vill hjälpa mig med att knutvarva stockarna, sedan lägga min kropp överst och tända de fyra hörnen och låta lågorna göra sitt! Makabert? Glöm det, något annat är otänkbart för Sveriges sista Vikingahövding. Under tiden så ska alla mina Vänner ha fest omkring och njuta av lågornas värme och sken. Sedan är det bara efter något dygn att raka ihop aska och eventuella benrester, mina smälta vikingaringar ger Ni fan i, allt ska ihop i askhögen! Sedan skall det bäras sten, högens storlek beror på hur mycket mina Slöa släktingar och Vänner orkar släpa ihop, sedan är det dags för Jordtäckning, något tjockt och frodigt gräs vill jag sedan ha sått över alltihopa! Som alla vet så är jag lite blygsam av mig så det behövs ingen större Runsten till min ära, går bra med en liten ristad granitklump på några ton:
"Här vilar Ulv Röde den sista Vikingahövdingen levnadskonstnär och storbloggare!"
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Gnista i Cybermossan!

7 kommentarer:

imse sa...

Det låter faktiskt som en rätt trivsam begravning. Och eld är spännande. Har alltid fascinerat människorna. Så elda på du!

conny sa...

Då kan man ju ha med sig korv o grilla samtidigt! :D

Anonym sa...

Det skulle vara väldigt intressant
att få veta varför du kallar dig
en vikingahövding. Finns det verkligen något hos dig som påminner om en viking, om dom nu
skulle ha varit som vi tror.
Jag har ju sett bild på dig och
så lite vikinglikt som den bilden
finns inte!! Säg nu inte att min
ton inte är kärleksfull för det är
den inte ofta. Men en vuxen karl
som kallar sig viking i åratal väcker en undran.
Vad beträffar begravningen har
jag inget att tillägga jag kommer
inte att gå på den, jag är säkert
redan död och begraven då.
Maritha

BP sa...

Mmmh, du stannar upp med att lägga upp ett inlägg "mitt i natten" - vintertid alltså;-)
Tyvärr lär nog dina drömmar att bli kremerad på det sättet inte gå i uppfyllelse. Men här får du ett miljövanligt alternativ:
Jag vill ligga i en kista av återvunnen kartong. In i ugnen bara. Urnan kan vara en skotartong åsså strös askan över Wembley. Nej, det lär nog inte uppfyllas heller;-)

Lippe sa...

Om jag skulle överleva dig så skulle jag komma släpandes på en sten och hedra den siste vikingahövdingen!!
Och det där med att man inte ser ut som en viking?? Det sitter väl innuti och i utstrålningen samt den egna upplevelsen?? jag kan iaf inte se en viking eller något vikingrelaterat utan att le och tänka på dig och lilla Frun!
Kramar!!!
Förresten, kom jag på, bara en viking klarar att sköta hem och barn med en spyhink knuten under hakan!

Anonym sa...

Jag kikade in på pockethexans blogg
Du har en enormt vacker fru, och
då menar jag enormt!!!
Du är nog nån slags viking i alla
fall.
Maritha

BP sa...

Höll på att fråga: And who the f*** är Annie Lööf.
Nu vet jag och jag ryser (av obehag) när jag läser om din dröm;-)