tisdag 18 oktober 2011

"Hur vet man att man är White Trash..........!"


Idag ska jag behandla mitt favoritämne, att sortera in människor i "fack"! Tänker faktiskt komma ut med en bok i ämnet i framtiden, jag bokstavligen älskar fackindelningar med allt vad det innebär! Att bo här utanför Stockholm på Södertörn är ett av kriterierna för att sorteras in under White Trash, men man kan även bo på en massa andra ställen i Sverige, alla vet precis vad jag menar! White Trash kan bo i såväl villa som i lägenhet. Den här bloggen andas ibland just white trash, det är jag fullt medveten om, plumpa skämt och låg sexhumor ibland är klara kännetecken, det vill jag inte förneka!
White Trash Mammor röker alltid ihop med sina barn, har mjukisbyxor med fläckar, foppa tofflor och avskavd nagellack både på tår och fingrar, tatuering i svanken och övervikt, även ibland rejäl undervikt, allt detta är kända och klara riktmärken alla vet vad jag menar!
White Trash Papporna röker inte, de snusar, kallar sina söner för "krigare" i idrottsammanhang, lagar sin bil så billigt och fult som möjligt, framför allt så bär de systembolagspåsar med stolthet, ja det faktiskt strålar om dem när de får bära hem riktigt mycket öl! Finns hur många fler kännetecken som helst, namnvalen på sina barn mm. Allt helt fantasitisk klargjort med underbar statestik. Heter Mamma Annelie och Pappa Conny och sedan dottern Nathalie, japp då är det nästan kört ifrån början! Nu kan ju White Trash lyckas ganska bra ekonomiskt ibland, bl a genom att jobba rejält med sin Firma och håva in ordentligt med pengar svart, men som sagt White Trash går inte att "gömma", inte ens bakom med den största storbildsplatteveapparaten!
Fast det optimala White Trash mötet måste ha skett häromdagen på GeKås i Ullared då Polisen fick rycka ut då två Mammor och deras döttrar börjat slåss efter en kundvagnskrock, se artikel här! Som sagt Världen är galen, men det var inte jag som började, vill du förlora dig lite i riktig Amerikansk White Trash då klickar du här!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Silvertejpsremsa rätt upp i Könsbehåringen!

7 kommentarer:

NataljaOblonskaja sa...

Nog många som känner igen sig i den beskrivningen, idag....:=)
Själv sitter jag här med fläckiga mjukisbyxor...
Ha det!
Camilla

Jess sa...

Hahahaha, jag kan bara hålla med dig i din beskrivning. :)
Ha en fin dag och jag tänker köpa din bok sedan!

Snäckskalsdalen. sa...

Fast är man White Trash tror jag inte man vet om att man är det, eller.....och så stavar man statistik rätt och inte statEstik.....där fick jag till det.....Om man sitter i flanellpyjamas kl 10:15 en tisdagsförmiddag, är man WT då? Förmodligen......Kramar

Lippe sa...

Fast......jag hade en tanke men den försvann...
Att jag hängde med några WT-familjer i ungdomen och i de flesta av familjerna var det en jäkla sammanhållning och en känsla av att de tyckte att det var "VI" mot resten av världen.
Jag som kom från en förhållandevis välmående familj fick ibland höra att jag var ok "ändå".
Sedan fanns det de där andra familjerna, där det pågick hemska saker och det verkade som om det var ett ständigt krig i familjerna, det känns som om de var inte WT. De var FÖR trasiga...
Begreppet WT fanns ju inte då, skulle man sagt något då skulle man kanske sagt "slödder"?
Jag kan i tanken också indela folk i fack fast hela mitt inre gör motstånd!! Det finns borgarbrackor, snobbar, töntar, plastics och gud vet allt men jag har skitsvårt för att dela in folk i fack. Däremot kan jag se drag av det ena eller andra hos människor. Jag har nog pga detta passat in och även nästlat mig in ;) hos både bönder, borgare och adel!!
Men mjukisbyxor utanför hemmets väggar skulle jag aldrig ha!
Kramar!

BP sa...

You've lost me here.
Är nog inte så beläst som du, men har aldrig hört White Trash i dessa sammanhang.
Undrar vad jag är då: rökare, brf i Täby (moderatlandet), högskoleutbildning, Peugeot 206, inga barn (förutom maken), bara märkeskläder fast på rea...

Marina sa...

Tror att du skulle uppskatta det här landet jag befinner mig i - här är de alldeles galna i fackindelningar! Alla, speciellt alla olika kulturer har sitt eget lilla fack! Just nu finns det en viss oro över vad de "nya blandade folkslagen" ska kallas, det räcker ju snart inte med "Euroasians", det blir ju fler inblandade - ve och fasa ;)
Läste en insändare, skriven av en lätt desperat invånare som ställde den lilla frågan om de inte rätt och slätt kunde få kalla sig för "Singaporianer"...

Anna sa...

Ha ha ska bli spännan de o läsa boken :)

Ha en bra dag!
Kram