tisdag 11 oktober 2011

"Vad hände sen.....det är ansvarfullt att blogga.....!"


Det slår mig nu när jag sitter och läser min egen blogg att vilken "färskvara" själva blogginlägget egentligen är/blir, oftast inte mer aktuellt än högst i någon vecka. Ibland ser man visserligen att någon varit och kommenterat en lång tid efter att inlägget skrivits, sådant gör mig glad!
Personligen så har jag en känsla av att en del tror att mina "tokiga ideér" är dagssländor! Inte då, som när jag för över ett år sedan startade "Hörnsoffans Vänner", föreningen existerar än idag, fast vi har inte blivit så många medlemmar, i skrivandets stund så är vi 5 stycken! Vi har nu haft föreningsmöte hemma hos mig och beslutat oss för att ändra lite i stadgarna, just för att kunna utöka antalet medlemmar (medlemsskap är helt gratis och utan motkrav), man behöver inte längre vara innehavare av en hörnsoffa för att vara med, det räcker att man ägt en eller har en massa ljuvliga minnen ifrån hörnsoffans glansdagar! Har man sedan någon gång fortplantat sig i en hörnsoffa så blir man automatiskt "Hedersmedlem" och för en "nål/pin" i guld att fästa i rockuppslaget. Nedan har jag lagt in det första inlägget som visades här på Oumberliga bloggen om "Hörnsoffans Vänner"! Som sagt Föreningen är i högsta grad aktuell, bara att anmäla sig nedan, sker automatiskt om man skriver en kommentar under detta inlägg!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Möbelhistoriker i Cyberrummet!

"Nu börjar jag bli riktigt orolig, en bit av 80-talets möbelhistoria håller att gå om intet!
Var på en sk källsorteringsstation, alltså "soptipp" här om dagen och såg till min förskräckelse att hörnsoffa på hörnsoffa låg slängda bland möbelsoporna, de flesta i riktigt fint skick!
När det gäller mysfaktor och sittkomfort så finns det inget som slår en hederlig gammal 80-tals hörnsoffa. Provsitt alla dessa nya modeller, i många fall så djupa att benen står rätt ut, visserligen ser det djävligt festligt ut, men skönt är det inte.
80-talet härliga tyger, helt fantastiska, inte ens en barnspya syntes, man fick helt enkelt antingen lukta sig fram eller känna sig fram var den hamnade!
Vi har faktiskt kvar våran, 23 år gammal nu och den börjar faktiskt "sjunga på sista versen", vi har skumtvättat den några gånger så den är helt fräsch. Självklart så hamnar den på landet och inte i soporna nu när det börjar bli dax att byta ut den! Flamskyddsmedlena är sedan länge aborberade av våra barns kroppar och håller så sakteliga på att "störa den genetiska koden".
Fast sådant trams verkar inte gemene man bry sig om, köp nytt bara. Debatten om
bromerade flamskyddsmedel verkar som om den dött ut!
Man kanske skulle tjacka en lite nyare modell, denna på bilden som är till salu i Örnsköldsvik kanske skulle passa, den var visst bara 21 år gammal så lite standardhöjning skulle det bli i alla fall! Pris: 1.500:- bagare, som hittat, ringde min son och berättade, han har just köpt en lägenhet, aldrig i livet, han har beställt två Barcelona fåtöljer med fotpallar! Hmm...undrar vem han ärvt sådan god smak ifrån!
Som sagt Välkommen Du med att bli Medlem i HSV (Hörnsoffans Vänner)!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson, Din Soffbevarare i Soffdjungeln!
PS: Jag höll på att skriva något om det fantastiska med hörnsoffor och forplantingsakrobatik....men jag hoppar det.....världen verkar inte riktigt mogen för min uppriktighet. Fick sedan förra inlägget ett mail med frågan om jag har alkoholproblem?
Nix...allt går ner!"

2 kommentarer:

Anonym sa...

OK jag går med i föreningen
hörnsoffans vänner, min är i
skinn oxblodsfärgat från 2003 den
får hänga med så länge jag lever
tror jag!!
Maritha

Fru Gårman sa...

Jag har en Ektorp från IKEA. Mycket praktiskt med tvättbart och stort när man har en Kalv i huset. Men sa just igår att när Kalven är (må det dröja) borta så blir det en trea och en fåtölj.