fredag 21 oktober 2011

"Men Mormor varför har du så stora tänder.....Jo, för jag skall kunna äta dig bättre....!"


Knud Iversen var en från början mycket populär inflyttad bonde ifrån Norge. Först blev man mycket glad när han köpte en gård i den Småländska landsbygden, äntligen skulle det gjutas lite nytt blod i den inavlade Småländska Bondestammen. Men för att han inte helt okontrollerat skulle knulla runt hur som helst så fäste man en radiosändare på honom. På såvis blev de ju lite lugnare. Fast efter en tid så började Knud att missköta sig, han spred för mycket konstgödsel på sina marker, hällde ut gammal hydraltraktorolja i dikena, men framförallt så slaktade han alldeles för många får!
Det här gillade inte de bofasta Vargarna, ingen skulle röra deras får inte, skulle de slaktas så var det vargarnas uppgift och ingen annan. Så en dag så bestämde man i från Vargregeringen som satt i de djupa skogarna kring Mälardalen att nu var det dax att slita upp buken på Bonndjäveln så här kunde det ju inte få fortsätta!
Så fort de utlysts skyddsjakts tillstånd på Bonden så hade redan samma vecka över 200 hundra Vargar anmält sig att få slita honom i stycken!
Nu i skrivandets stund så springer det runt 20 Vargar och jagar honom i Småland, men Bondläppen är en listig en, trots radiosändare så hittar man inte honom, han rör sig alldeles för snabbt över stora ytor, usch för inflyttade Norska Kåta Bönder, de borde vara förbjudna! Fast snart tar vi honom sa Alfahanen, den största av Vargarna! Då ska vi slita honom i stycken!
Någonstans i de djupa Småländska skogarna springer nu Knud runt och lurar vargarna, sändaren har han satt fast på en bil!
Snipp snapp slut så var sagan slut!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde Din Sagoberättande Varg i Cyberskogen!
PS: Vill du läsa en modern saga så hittar du en här i Svenska Dagbladet!

6 kommentarer:

Västgötskan sa...

Ha ha! Fredag....? ;-)

Duktiga Tjejen sa...

Ursh vilken hets det är mot vargar, det gillar jag inte! Ok, skulle nog bli rätt förbannad om det var mina får, men ändå...

BP sa...

Hoppas, hoppas att Kynna kommer undan!!! Å varför i hela fridens namn döper man en varg om man ändå vill döda den. Är så urless på denna vargjakt!!!

conny sa...

Årlig skyddsjakt på nöjesjägare borde införas!

Jane sa...

Bra och roligt samt väldigt tänkvärt inlägg.
Det är hemskt hur det är egentligen.
Stackars vargar.
Kramar i massor / Jane

Anonym sa...

Haha! Så jäkla bra skrivet:)
Carina