söndag 22 februari 2009

Oumberliga håller vad jag lovar - här blir det design!


Röhsska Museét i Göteborg har en separat utställning som pågår mellan den 4: februari - 2:a maj kallad Konstslöjdarsalong. Gå in på www.designmuseum.se och läs mer om Röhsska Museét och dess utställningar. Klara Eriksson som jag skrev och berättade om i föregående inslagg är en av deltagarna/utställarna i Röhsska Konstslöjdarsalong 2009.

KONSTSLÖJDSALONG 2009
Våren 2008 bjöd Röhsska för första gången in till en Konstslöjdsalong och tog emot 520 ansökningar, där museet nu visar de 50 utvalda. En utställning som ifrågasätter gränsdragningar och samtidens dekonstruerade begreppsvärld. Konstslöjd är ett vitt begrepp och syftet med utställningen är att skapa en samtidsarena för form, design, hantverk, mode med hög konstnärlig kvalitet. Kunnig och känslig materialbehandling, nyskapande formgivning, starkt personligt uttryck eller högklassigt provocerande innehåll – allt på en gång eller var för sig! Röhsska vill med denna första salong visa vitt skilda uttryckssätt och låta museibesökarna ta del av den mångfald och kreativitet som präglar området.
Vid datorn denna Söndagskväll Peter Olofsson. Bild och delar av text från Röhsska Museét Göteborg.

5 kommentarer:

Design i tid och rum sa...

Hej! det skulle jag gärna besöka..gillar allt som har med konst hantverk att göra.Roligt att du gillade bilder hos mig..Jag gillar moderna prylar,och hemma vill jag ha en skön blandning.Fast till lagom pris..
hoppas allt bar med dig,ha en bra vecka. Dadda

LillaFlisan sa...

Skickar ett riktigt snorigt och förkylt litet Hej!

Flisan

Bloggullet sa...

Hej i bloggen. Jag såg att du slutat som bloggföljare på min blogg, och undrar lite varför? Om jag kanske skrivit något dumt eller ändrat inriktning, blir lite hispig. Du behöver inte svara om du inte vill. Ha en bra kväll.
Kramar

Anonym sa...

Ha,ha! Tack för de trevliga kommentarerna förresten... jag märkte inte ens att du stavat fel. Och jag som är något av en språkpolis i vanliga fall!! Nu ska jag läsa lite vidare i din fina blogg.

Anonym sa...

Bara jag igen - jag hittade just till din andra blogg, den där om hälsa. Men nu vet jag inte hur jag hittade den?? Är jag helt ute o cyklar nu, tro?? Kan du tala om för mig adressen dit, det var en intressant sida! Har själv problem med nacken o såg länken där om trigge-punkter. Har läst en del om det, o är väldigt intresserad av att lära mig mer. Tack så länge! (Jag försökte lämna en kommentar, men det funkade inte just nu...)