tisdag 3 februari 2009

Riktig orginal Shabby Shick.....




När den här taburetten såldes för något år sedan på Stockholms Auktionsverk ( http://www.auktionverket.se/ ) så satt jag bredvid köparen så sa jag något dumt men samtidigt gratulerande att nu hade hon kommit över en signerad Erik Öhrmark möbel.
Hon tittade på mig som om jag var ett ufo! "-Vem sa du?" Det var ingenting sa jag, för att inte låta ännu mera överlägsen eller bror duktig aktig. Självklart så köper man saker av olika anledningar men i huvudsak så köper man ju för att man tycker om det man inhandlar, så även om den här kvinnan struntar i vem som gjort denna utsökta taburett och att den inte säljs i par som det brukar vara så har hon hittat en vacker möbel och trots omklädseln så är den riktigt fin.
Att det sedan är ett högklassiskt gustavianskt Stockholmsarbete signerad EÖM (Erik Öhrmark, stolsmakare i Stockholm 1777-1813 kanske inte är så viktigt?
Ha en bra dag alla läsare av oumberliga bloggen mvh från Peter!
PS: Glömde ju priset 16 loppor blev det, nästan det dubbla utropet, länge leve "Shabby Shicken"!

4 kommentarer:

Fru Pusselbit sa...

Den taburetten var väldigt fin, skulle inte ha något emot att ha den hemma hos mig! ;)

LillaFlisan sa...

Suck...... Frestare där!!!!!!!

Ja, förhoppningsvis så kan okunskapen botas med just "förälskelse"..... Man blir betagen av en möbel eller föremål och vill gärna ha det och så väcks ett intresse för ursprung och fakta......

Kram


Flisan

oumberligating sa...

Hej Fru Pusselbit! Trevligt att du tyckte om den om jag får en över så skickar jag den(ler)Ha en bra dag mvh från Peter!

oumberligating sa...

Ja, livet är verkligen fullt av frestelser, brukar alltid fråga vakterna vid stora auktioner vad de helst skull vilja stjäla om de kunde, vilkoret är att de ska göra det för "skönheten och konstens" skull, de brukar se skeptiska ut först, men sedan brukar de släppa loss ordentligt, riktigt kul när det lyckas och får jag skryta så lyckas jag alltid med lite manipulativt prat, är jag en hemsk människa då(ler)Mvh från Peter!