lördag 13 mars 2010

"Problem redan hmmmmmm.....!"


Har fått några mail angående mitt "hoppande" om att blogga eller inte blogga!
Kanske detta inlägg kan ge en förklaring!
Denna blogg Oumberligating startades upp för att locka in människor på min "Huvudblogg" Jernsaxen, en blogg om sjukvård och dess problematik.
Bloggandet där skapade redan direkt lite "frågeställningar", då de flesta som vill kommentera mina inlägg gjorde det i mailform, helt okej, jag ville att det alternativet skulle finnas också, självklart.
Det jag inte kunde ana, det var hur mentalt tungt det skulle bli.
Jernsaxen riktar in sig på smärtproblematik och helt plötsligt så hade jag en grupp cancerpatienter runt mig. Jag var arbetslös under en period så det fungerade bra att ha mailkontakt, många och långa och svåra mail blev det! Ensamheten är grym kan jag bara säga! Så orkar du och själv är frisk så sök på cancer och blogg och leta upp någon att blogga/maila med som är svårt sjuk, bjud på lite av dig själv, dina tårar, ditt skratt ditt liv. Självklart så ska du inte göra detta för att vara någon slag barmhärtig samarit. Gör det för din egen del också, våga utvecklas.
Mina 7 "vänner" är nu döda allihopa! Sorgligt, grymt, ofattbart!
Känns det jobbigt att läsa, var inte orolig, vi hittar humorn tillsammans i det här!
Ja, vilka typer av cancer dog mina "Vänner i då? Bröst, underliv och hudcancer såklart de tre stora C!
Igår hittade jag en rolig/viktig artikel/inlägg i Svenska Dagbladet med rubriken "har du koll på din vulva?"
Jag har en hel del leverfläckar som min hudläkare vill ha koll på, det man helt enkelt gör, det är att man fotograferar de "värsta" för att spara och jämföra vid nästa kontroll om ett år!
Jag flörtar med alla bloggare och den mest trögflörtade gruppen är ju fotobloggarna, fast de som kommit mig nära är "underbara"! Människor med stark integritet, men nu tycker jag vi tillsammans tar fram kamerorna och plåtar leverfläckar, muffar och andra spännande kroppsdelar, men vi kan ju behålla dem i våra privata album.
Ta med bilderna på dina årliga kontroller, ja, jag håller med det kanske skulle kännas lite konstigt, men det är djävligt konstigt att dö vid 40 också för att en viss del, börjat ändra form utan att man märkt det!
Nu gäller det här inte bara kvinnor, vi män behöver lite referensbilder också.
"Tobias" vi kan kalla honom det, dog i hudcancer av en leverfläck som förändrade sig precis där ryggen övergår till något helt annat, ja faktiskt en bit till längre ner, hade hans Fru plåtat den eller även han använt en spegel så hade eländet kanske upptäckts i tid!
Glöm nu för i helsike inte att radera minnet innan du visar dina vårbilder för Svärmor!
Jag gjorde ett inlägg lite tidigare i detta ämnet också, jag tror att det här blir det sista i den här sviten "När lekte du Doktor senast............!"
Vid Datorn som vanligt Peter Olofsson! PS: Glöm inte brösten!

1 kommentar:

Willewira sa...

Viktigt punkt du tar upp där!!

Jag ska bättra mig! Fota gubben lite mer... och han kan få kela lite mer med mig. :)

Nu hjälper ju inte alltid detta, men bättre än att göra inget. Eller hur??

För övrigt har jag full förståelse för att det blir tungt att "bära" så mycket lidande omkring sig och att sedan få uppleva att personerna ifråga dör. Det skulle jag tycka...

Helt ok för min del att du velar ifråga om bloggandet. Bara du fortsätter! ;)

Uppskattar dina inlägg.. vilket du redan vet. :)

Ha en skön helg med de dina!
Kram
Willewira