onsdag 10 mars 2010

"Såg ni vilket fint mail jag fick..........!"Inte kan jag sluta blogga inte! Fäller lite träd och vrålar idiot till några som verkligen är det, sedan skiner solen igen! Ja, solen skiner självklart i mitt liv när jag får ett sådant mail som jag visar nedan. Sedan blir det självklart nattsvart igen efter att ha sett Dokumentären igår om barnhemsbarnen i Bulgarien!
Hanna som skickade det fina mailet till mig minns jag mycket väl, för vi pratade om skönhetstävlingar och problematiken kring "dem"!
I USA har man i så gott som alla stater "Miss Rullstol", skönhetstävling för rullstolsbudna, vi pratade om varför i helsike får inte de i "rulle" vara med i de vanliga "miss" tävlingarna?
Fast just nu är det aktuellt med en annan variant av skönhetstväling, "Miss Landmina" den gillar jag, underbar ironi, men även djupaste, djupaste allvar då de här tjejerna faktiskt får lite uppmärksamhet och även får känna sig vackra. Sedan självklart debatten om landminor och dess katastrofala följder! Debatten är självklart stor i och kring detta!
Oumberliga ger inga svar, men vill vara med och visa vad som händer i det totala mediabruset, vissa saker missar vi, se artikel i Dagens Nyheter!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

3 kommentarer:

Vit som snö sa...

Vilken tur att du inte slutar blogga Peter! Det behövs de som visar vad som sker lite här o var o får oss att tänka på annat än spets o vitfärg;)
Ärligt talat så lär jag mej en hel del av att titta in här. Önskar att jag lärde mej att bli lite f-bannad också av o till, det är jag ytterst dålig på!!!
Ha en mysig dag! Kram Cilla

Karins fotoblogg sa...

Fy fan vilken jävla skitvärld med minor vi har....

Varför?

Kram

Freedomtravel sa...

Ett riktigt skit att människor tvingas leva med minor, som ju inte försvinner bara för att krigen gör det... Jag vet att en del har varit upprörda över den här skönhetstävlingen, men jag gillar den. Den uppmärksammar eländet med minor samtidigt som den visar upp människorna inte bara som offer, utan ur ett annat perspektiv.

Ofta slutar människor att se på funktionshindrade som människor, de blir förminskade till att vara sitt funktionshinder. Att inte bli sedd som människa, utan bara som offer, är en kränkning i sig.

Jag minns en fantastisk föreläsning med läkaren Claes Hultling (själv ryggmärgsskadad). Bland annat berättade han om en en rullstolsburen (förlamad) tjej som gjorde ett utvik i USA. Väckte uppståndelse förstås. Funktionshindrade människor är ju bara, just det funktionshindrade, självklart könlösa...