onsdag 24 mars 2010

"På rätt väg.....idag skrattar jag högt!"


Det var länge sedan det hände, jag skrattar lite högt nu på morgonen när jag läser tidningen.
Det är visst några högskolestudenter som smörjt sina lättklädda kvinnliga studiekamrater med chokladsås och slickat bort det! Kul för dom säger jag bara!
Finns det verkligen folk som "förfasas" över sådana artiklar numera? Det kryllar av dem överallt!
Värst är ju Expressen och Aftonbladet, vilka löpsedlar, men det säljer, det gör det! Per automatik kommer alltså följdfrågan, vill man läsa om det? Varför är man så djävla nyfiken vad andra har för sig! Vilket trist liv!

Det här är en "snäll" blogg, i ärlighetens namn hade den varit mycket "tuffare" om min Fru inte höll koll på mig! (ler) En manlig Viking är aldrig starkare än sin Fru!
Trots "snällheten" så har jag haft några moraltanter under åren jag bloggat som "plockat" bort sig som följare, då mitt material inte varit riktigt "rumsrent", enligt dem!

Jag "följer" deras bloggar, men skriver absolut ingenting, nu har två av dessa "tanter" funnit någon som vill "smörja in dem i chokladsås" och helt plötsligt så skiner solen i deras liv och i deras bloggar. Ja, självklart så skriver de inte de själva, för de flesta människor känner inte sig själva ordentligt! Ser det tydligt, bloggarna är fyllda med outtalade drömmar och tankar i alla dess former.
20 000 unika personer har besökt mina bägge två bloggar och det har i sintur resulterat i cirka 150 underbara mailkontakter, 8 av dem har dött under åren i sviterna av sina cancersjukdomar och ett 10-tal kontakter skulle jag kunna beskriva att de sker numera på "vänskapsbasis"!
Ett tiotal öppenhjärtliga mailkontakter berikar verkligen "vardagslivet" som är fyllt med "låtsas människor"! "Godddag Goddag jag tror det börjar våras!" Nej, berätta något "privat" istället, genom att göra det, så stärker du banden till din omgivning!
Var ärlig och uppriktig, men tala inte om "sanningar" om folk inte frågat efter dem, det kan såra!

I morgon ska jag på begravning, en ingift släkting har "kilat runt hörnet"! I morgon kommer hon helt klart "glorifieras" i många och långa tal ifrån hennes närmaste släktingar.
Är det verkligen rätt? Det här var en ganska "besvärlig människa", ganska egoistisk och snål dessutom. Troligtvis så är jag dessutom en av de få som kände hennne ordentligt, då vi talade om allt innan hon dog, framför allt innan medicinerna började påverka henne.
Jag kommer sakna henne just för den och det hon var, med fel och brister och det är så jag vill att vi människor minns och tänker på varandra!
Självklart kommer hon få en "runsten" i min Minneslund som jag håller på att skapa på vårat lantställe!

Varje morgon ger jag min Fru medicin då hon varit svårt sjuk i 16 år, trots det är hon fortfarande en "riktig pudding" och varje gång jag ser henne liggandes där i sängen lite halvvaken så "blir det lite hormonpåslag" (ler, skriver inte mer, så behöver ingen bli generad)
Funderar på om jag skulle smörja in henne med lite chokladsås så här på Onsdagsmorgonen när barnen gått till skolan. Nej, usch och fy, så vedervärdigt.......verkligen inte.....chokladsås så perverst.................kolasås ska det vara så klart, den är lite segare och tar lite längre tid att slicka bort!
Ha en fin dag Vänner! Varför inte ge någon i din "omgivningen" en slick på kinden, så där i största vänskap!
Vid Datorn som vanligt Ulv Röde Den Sista Vikingahövdingen!

13 kommentarer:

Bibban sa...

Jag tror det får bli chokladsås, gillar inte kolasås..hehe Ett himmelens bra inlägg hörredu, kunde nästan ha skrivit det själv, men då hade det blivit mycket mer långrandigt och tråkigt, för jag kan aldrig fatta mig kort när det är så där viktiga saker;)) Tack för dagsens tankeställare.
Kram Bibban

Häxan sa...

Du....varför inte prova med lönnsirap! Man har ju inte roligare än man gör sig...:)Det är ju alltid lätt att älska i medvind men svårare när det blir motvind. Sedan är det lättare att förfasas över vad andra gör istället för att titta vad man själv gör.
Ha en jättebra onsdag!! Kramar från Häxan.

Monique sa...

Toppa med grädde och en körsbär, då blir hon puddingarnas drottning ;)
Tack för dagens inlägg och jag säger amen till allt. XOX

Västgötskan sa...

Tycker absolut du ska ta kolasås! :-D

Vad gäller moralkärringar; kan de inte stå ut med de underbara inlägg du gör (rumsrena eller inte) varför inte bara LÅTA BLI ATT LÄSA DEN??? *blir smått irriterad*

Ha en bra dag.
Kram på dig.

oumberligating sa...

Säger bara en sak Monique......äntligen som jag väntat och djäklar vad jag varit orolig...tänk om han den "där" Alfahanen du lever med verkligen haft dig inlåst i källaren? (ler)
Skönt att du nu är ute, skrev just på "J:s" blogg!
Ska verkligen toppa med "grädde och körsbär" idag! (ler)
Ha en fin dag!
Kram ifrån Peter!

Vit som snö sa...

Tack för din gulliga o roliga kommentar hos mej! Härligt att höra både livsbejakande och modig vikingakvinna;)
Nu blir det ju svårt att tänka sej en viking naken i knypplade spetsar hällandes kolasås över sin fru... men varför inte, man kan väl vara mjukisviking emellanåt o prova nya vägar här i livet:)
Tänkvärda ord idag, som alltid!
Kram Cilla

Elle sa...

Det är konstigt, när någon går bort blir alla så skenheliga och säger bara bra saker om personen i fråga. Fast det antagligen bara pratades skit bakom ryggen.
Bloggvärlden är väl likadan. Jag visade ju mina dåliga sidor och stökiga hörn i ett inlägg. Bara EN person vågade ta utmaningen och visa sina "fel".
Ingen är perfekt, även fast man ofta kan tro det när man läser vissa bloggar. Kanske flyr man bara verkligheten och bygger upp rosa luftslott? För att glömma den gråa vardagen för en liten stund? Du vet hur jag är i "verkligheten" men du vet även att jag inte heller är en "Leif"...! *ler*

Kan tänka mig att kläderna du köpt till Lilla frun föll henne i smaken. Du kan ju säga som min man:
"Klart att min fru har bra smak - hon valde ju mig!" *blink
Fast nu kanske det är tvärtom i detta fall?
Kanske har ni bra smak båda två och chokladsåsen är pricken över i:et?
Fast jag föredrar nog kolasås...iallafall i mjukglassen.
Kanske jag ska ställa mig vid nästa glassbar, vänta tills någon med kolaglass kommer ut och säga
"Vänta, du har lite kola i ansiktet..." medan jag drar tungan över ansiktet? *fniss*
Skulle kunna bli en intressant dag! *haha*
Taxifirman har paus just nu, iallafall vad gäller transport av levande individer. Nu har jag andra uppdrag. Mer en slags "pengatransport" - ska betala äldste sonens skolresa till Berlin.
Kan du tänka dig att jag bott nästan 20 år i Tyskland och aldrig varit i Berlin...? Kanske jag skulle följa med? Anledning har jag ju. Mitt pass måste förnyas och ambassaden ligger där!
Nu börjar jag svammla...kaffet är slut!
Önskar dig en bra dag, trots jobbiga begravningsförberedelser!
Kram
Samvetet *blink*

Tigris Predikantan sa...

Vackert skrivit om din fru! Eloge!
Själv har jag en "låtsas-blogg" dvs jag skriver ibland om mig själv men oftast om andra utan att de förstår (för den delen: utan att ngn förstår att det inte handlar om mig mer än till 20% ungefär). Skriver om allt som far i min hjärna och ... det är mkt ... tråkigt som roligt m.m. Så har jag valt det.
Återigen: fint skrivet och du: fönstren har länge fått klara sig med regn och hagel men nu kan jag inte längre spionera på folk så måste be sambon tvätta de!
Ha det gott!
:)

Laila sa...

Nej inte kolasås. Det är lite för sötsliskit.
MAn testa dipp också om man vill. ;-)

Helena sa...

Hej!
Vilken härlig blogg du har, med mycket tänkvärda inlägg! Ska kika in på din andra blogg nu! Ha en bra dag, Helena

The Secret Garden sa...

DEt är lite märligt det där med nyheter och deras läsvärde. Eller kanske jag ska skriva "nyheter". MEn så länge det säljer så... Allt handlar ju om pengar.

En annan fundering är detta med begravningar. Någon ensam själ som sitter och ugglar och inte har någon att vara med. Ingen bryr sig om ifall denne lever eller ej.
Har ingen som vill ge blommor...men faan i mig på dennes Begravning då ska det vara blommor! Vackra blommor som ska slängas ner i den mörka kalla jorden. Helt i onödan. Personen är ju död, kan inte ens se de vackra blommorna. Och varför helt plötsligt ge blommor när denna är Död? Joo...för att det ska se "bra ut" för de levande. De levande skiter i denne döde utan vill bara göra sig till coh låtsas inför samhället... Sånt gör mig lite förb. Skenhelighet.

Och så tycker jag ju synd om de stackars blommorna.......

Karins fotoblogg sa...

Hej hopp Peter! Jag kikar in snabbt och tackar för din kommentar hos mig. I like :) Jag återkommer med ett längre tack snart :)

Kram

japp sa...

Hejhej.. hahaha.. tack för god god läsning.. man skrattar inombords...skoj å läsa.
Hoppas begravningen gick bra, beklagar förlusten..

Japp, röding kan man kanske kalla mej.. å helst den jackan.. den är jag såå förtjust i. Tyvärr är den lite trasig.. men de blir väl lätt så då man funnit nåt man gillar å bära.

Hoppas er dag blir bra.. lycka till med kolasåsen..hehehe =) // Helén.