onsdag 10 mars 2010

"Med sorg i hjärtat............!"


Som sagt med sorg i hjärtat så såg jag igår dokumentären på TV4 +! Det finns inte så mycket att säga just nu på den här bloggen, men de tidigare reportagen som gjordes för några år sedan om barnhemsbarnen i Rumänien har ju gjort att situation blivit bättre för dem. Märk väl, jag skriver bättre än den var tidigare men bra är det inte! Bilden ovan är ifrån 2006 och ett av de barnhem som figurerade i den tidens debatt!
Dokumentären igår var av ett helt annat slag, öppen dialog men fruktansvärd tragisk!
Har ännu inte hittat om den går i repris någonstans, har hittat en länk och diskussionsforum som jag länkar till!
Funderar även här på om Jernsaxen kan vara med att hjälpa till på något sett!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Helt otroligt vad många barn det finns som lider runt om i världen och en av anledningarna till att de inte får någon som tar hand om dem, är adoptionsbyråkratin.... *suckar djupt* :-(

Elle sa...

Jag har sett ett liknande reportage i tysk tv, om barnen i rumänien. Man kan inte föreställa sig hur dessa barn haft det innan det upptäcktes. Halvnakna i ett kallt källarrum, sittandes i sin egen skit. Vissa djur har det bättre!
Reportaget visade byggnaden en tid efter att barnen "forslats" bort. Många...nej de flesta...kommer att vara handikappade eller störda resten av sitt liv.
Det mest irriterande i detta reportage, var inte bara hur barnen levt, utan att se hur de upptäcker ett rum i "barnhemmet" fullstoppat med kläder, madrasser och mat till barnen. Det var en hjälpsändning som personalen först skulle göra "lista" över. Där sitter ungarna alltså på hårda, nedskitade sängar utan madrasser, fyser och är hungriga, medan personalen i lugn och ro sitter och sorterar skor efter storlek och räkna barnmatsburkar, kanske ställer dem i alfabetisk ordning i nån hylla....
Jag saknar ord!