fredag 19 mars 2010

"Ibland så blir det helt fel!"


Vete fåglarna hur jag ska få en Vikingakoppling till denna tingest, en variant av Rubikskub för synskadade, fick några för en tid sedan på en mässa. I vilket fall som helst så fick jag ett mail ifrån en synskadad/blind kille, han hade läst, eller snarare hans assistent hade läst för honom om en annan variant av kub som jag visade på min blogg, en ätbar sådan, de hade gjort sådana "köttkuber" på kul till lunch och det ville han berätta för mig!
Gissa om jag blev glad, han har dessutom en sådan där modern dator som läser upp/talar skriftmeddelanden. Så med vändande E-mail så skrev jag, skicka mig din adress så ska jag skicka dig en överraskning på posten. Saken ovan är ju perfekt för en blind kille i 18-års åldern!
Gissa svaret:
Verkligen tack för Kuben, jag är inte bara blind, jag förlorade inte bara synen när jag och en kompis gjorde hemmagjorda fyrverkerier i tio årsåldern, jag förlorade även händerna i olyckan!
Ja, va fan svarar man på det! Använd fötterna människa!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde!
PS: Var inte orolig, Andreas har humor, minst lika sjuk som min! Han är en riktig Viking precis som jag!

1 kommentar:

Alfahannen sa...

Min käre, käre vän!

Här har jag varit borta från bloggandet i en vecka, och när jag kommer tillbaka så får jag glädjas åt alla dina kreativa infall, jag blir för fan gråtfärdig!

Blindskrift, ja....eller braille som det formellt kallas...någonstans långt därinne i gyttjan bakom pannbenet erinrar jag mig en limerick i ämnet. Du förstår, jag håller limericken som den allra förnämsta formen av poesi, länge och väl höll jag mig med dagens limerick på bloggen. Jag kanske skulle ta upp den tråden igen.

Nå, hur som helst, här kommer braille-limericken, bara för dig min vän;

There once was a barmaid named Gail
on whose chest were the prices of ale.
And on her behind,
for the sake of the blind,
was precisely the same, but in Braille.

Var rädda om er, gratulera pojken ifrån Alfahannen och kram på er ifrån mig och den eländiga frisiskan (som nyligen blivit utsläppt ifrån källaren och nu står kisande mot ljuset).