lördag 20 mars 2010

"För 25 år sedan intog jag Stockholm!"






Som sagt det är ganska precis 25 år sedan jag intog Stockholm nu. Som ung Viking så "seglade" jag in i Den Kungliga Huvudstaden! Jag lovar jag "rövade" allt jag kunde, särskilt i de djupa källarvalven i Gamla Stan. Mitt intresse för historia och även mitt jobb har gjort att jag kan denna stad i princip "utantill"!
Egentligen är hela Stockholm en "aha" upplevelse för den som verkligen vill "se".
Som en "åldrande Viking" har jag efter några års innerstadsboende dragit mig ut mot de Djupa skogarna på Södertörn, två mil utanför de centrala delarna!
Då och då sa tar jag mitt Vikingaskepp och seglar in på gatorna i Staden. Ja, mitt Vikingaskepp är ju numera en Husbil och det är just med Husbil som Stockholm kommer till sin verkliga rätt!
Ingen tror mig när jag säger det, det här är Husbilarnas stad nummer 1.
Stockholm har styrts av "idioter" när det gäller trafikpolitik i många år nu, därför kryllar det av underbara gator med "felskyltningar", men även det som är rätt "skyltat" så finns det hur mycket som helst att parkera på, lär man sig bara parkeringsreglerna så dyker det upp helt fria p-platser med jämna mellanrum. Vill du "övernatta" riktigt fint så gör du det på P-förbuden som någon knäppskalle ritat in överallt, det är nämligen ordnat så att du kan "köpa" tillstånd för att parkera på alla Parkeringsförbud i Stockholm, på såvis så har ju även myndigheterna indirekt tagit bort vitsen med P-förbud. Tänk bara till så att en buss eller lastbil kan passera utan problem, sedan är staden "din"! Helt tabu är Handikapprutor (såvida du inte har tillstånd), stoppförbud och lastzoner, resten är "politik" så det är bara att ta för sig!
Ja, jag borde fan i mig ge ut en bok om "Stockholm med Husbil" precis som allt annat som jag har som ideér är det bara så svårt att få tiden att räcka till!
Igår var det i allfall jobb, var uppe med lite byggprylar på en adress på Söders Höjder!
Har du lite flis över och vill ha en schysst barre och kan slanta upp 11 loppor i månaden i avgift så är den här bostadsrätten något för dig! 26.800.000:- är själva köpeskillingen, som hittat!
Se bara på utsikten på bilderna ovan ifrån balkongen och takterrasserna som du får på köpet!
Siv Kraft (vilket underbart Vikinganamn) Mäklarbyrå AB där hittar du mer information, antingen du är drömmare i "100 miljonersklubben" eller bara nyfiken och gillar design och inredning!
Du befinner dig nu på Oumberliga Bloggen och den som skriver är "Den Sista Vikingahövdingen" Ulv Röde!

Inga kommentarer: