torsdag 11 mars 2010

"Har Oumberlige Peter blivit Fula Farbron!"


Nu syftar jag inte på Peter Dahl och hans målning ifrån 1970 utan nu syftar jag på min egen blogg! Nej, var inte orolig, det kommer inte visas så värst mycket konst av den här "kalibern" ovan på min konst/design/galleri/humor/allvar blogg.
Jag visar den här tavlan eftersom jag är så oerhört trött på allt som rör hoten mot Lars Wilks och hans konstnärsskap!
Jag är ju annars alltid på barrikaderna och bråkar om det mesta! Fast i det här fallet så handlar det om något mycket, mycket större än när man blev upprörd 1970 på Peter Dahls målning "Liberalismens intåg i societeten"! Nu är det så "stort" och "omöjligt" att jag bara blir trött!
Va, menar jag med det? Ska jag verkligen skriva det? Jag lovar att jag skulle försvara mig till "sista blodsdroppen" för min rätt att skriva och visa vilka bilder jag vill. Självklart finns det även där vissa begränsningar men då handlar det mer om "etik och moral"! Ja, jag vet, det där var två också nästan "omöjliga ord"!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Bilden ovan kommer ifrån Göteborgs Konstmuseum och jag har lovat att nämna dem som källa! (Undrar om Svenska Dagbladet är lika noga som jag?)
Visst är jag kanske lite "Fula Farbron" ändå, bilden är så pass stor och i riktigt fint "format" så den är perfekt att skriva ut och ha på jobbet! Allt i kulturens och konstens tecken!
Kolla hur moderna dina arbetskamrater är 40 år efter att tavlan målades!
Blir du upprörd av konsten? Läs artikel i Svenska Dagbadets nätnyheter!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

2 kommentarer:

NataljaOblonskaja sa...

Nu förstår jag varför min man är en så stor älskare av Peter Dahl, hmm, tror jag ska göra en rondellhund med hans ansikte på, ja, inte min mans, utan Peters. Tror du jag får ett pris på mitt huvud då? Ska nog till en*********. Ser du, jag törs inte ens skriv hans namn ifall jag skulle poppa upp på någon hemsk söksida. Vill inte hamna på någon utelista.
Ha de gött.
Camilla
Ps. ordenverifiering till detta inlägg blev halal, tillfällighet???

Elle sa...

*skrattar*
Jag kan lugna dig med att du ännu inte hade gjort detta inlägg när min son såg filmklippet. (tack och lov...*fniss*)
Fast det är nog som du säger, ungar har sett värre saker. Dessutom vet de hur vuxna människor ser ut under kläderna.

Kom att tänka på en liten händelse för en tid sen. Min man stod i duschen när lilla dottern kom in i badrummet. Hon ställde sig vid duschkabinen och studerade pappa från topp till tå en stund.
Jag tänkte...ok, är ju inget konstigt att se sin pappa naken, låt henne kolla - annars kan ju ungen tro att det är något konstigt om man drar iväg henne ur badrummet.
Där stod hon alltså och studerade pappa lite...sen sade hon plötsligt:
Pappa...du har en väldigt stor...
(oh nej, tänkte jag, kanske jag skulle ha gått ut med henne iallafall...?)
....mage!

Snacka om att jag skrattade åt hennes kommentar och åt mina dumma tankar. Vad dumma vuxna är!

Hoppas att din/er dag blir bra ändå och att man kommer fram till en bra lösning/kompromiss...?
Kram Elle