måndag 8 mars 2010

"Inlägget som kom av sig!"


Hade redan igår en idé om vad måndagens första inlägg skulle handla om. Självklart internationella kvinnodagen så klart, tänkte jag!
Självklart så skulle det stå en stor rubrik idag! Grattis Tjejer! Det är Er dag idag!
Det var vad jag hade tänkt att Ni Tjejer skulle mötas av idag på min blogg, ledsen men nu blir det inte så!
Efter att nu på morgonen läst två dagstidningar och bloggat runt mer än en timme och läst olika infallsvinklar i det här med att "ha en kvinnodag" så är jag nu mer villrådig än någonsin, hur man än gör så kommer ingen bli nöjd! Nu har jag inte mina bloggar för att göra folk nöjda, men någonstans i bakhuvudet så vill jag verka lite som en klok människa i allafall!
Hur klokt är det egentligen det här med att ha tema dagar året runt, de finns ju 365 stycken att dela på, visserligen räcker det ganska långt och man kan ju ha olika teman världen över, allt efter behov.
Kvinnodag, Barnens Dag, Menlösa Barnens Dag, Våffel Dag, Kanelbullens Dag osv listan kan bli oändlig. Sedan behöver man kanske inte ta så allvarligt på allting som jag oftast gör, man kan ju ta varje dag som en god anledning att fira någonting, men firar man hela tiden så blir ju även det vardag!
I min "drömvärld" så finns det ingen konkurans mellan kvinnor och män, men i "artikelvärlden" idag så är det helt uppenbart att det är så, ser artikel efter artikel med olika statistik över kvinnor och mäns resultat inom olika områden. Procentsatser hit och dit och vore det en tävling så kan jag meddela att matchen har vunnits av Er tjejer sedan länge och ser vi 30 år framåt så har ni självklart "sopat banan" med oss grabbar sedan länge. Tänker inte gå in på tröttande statistik, se bara på det här med högskoleutbildning bl a där ni tjejer snart gått om oss med hästlängder, men nu kommer jag till det viktigaste av allt, jag säger bara "sociala nätverk" som det här, exempelvis att blogga!
Jag är ju en bloggande man i en kvinnodominerad bloggossfär, jag vet vad detta underbara sociala medie innebär både socialt och rent praktiskt, jag har även ett utbrett mailnätverk tack vare bloggandet! När jag berättar om hur den här världen fungerar för min manliga bekantskapskrets så fattar några faktiskt ingenting! Visst finns det undantag det vet alla att det gör, men diskuterar man och jämför så måste det bli generellt, spelar ingen roll vad det gäller!
Nej, grabbar rycker vi inte upp oss nu så kommer det snart gå åt helvete, visst vi kan alltid använda vår fysiska styrka och klappa till kärringarna när de blir för besvärliga, men det kan vi inte göra så länge till heller eftersom våra underbara kvinnor sköter inte bara sin mentala hälsa statistiskt bättre än oss de sköter också sin fysik bättre!
Har skrivit om det tidigare, på 5 000 meters djup i de stora haven där kampen om födan och livsutrymmet är stenhårt, där finns det inte länge några män, mannen har utvecklats till ett litet genbärande bihang under honfisken, ibland så simmar han fram och befruktar honan, kommer vi sedan ner på några tusen meters djup till så finns "vi" inte ens utan då är vi direkt inkopplade på honfisken och när det är dags så är det hon som styr signalen då det är dags att "fyra av raketen", ja och det sker inte ens i "muffen" utan direkt in i blodbanan så spermierna går den vägen istället!
Vad vill jag egentligen ha sagt med dessa rader då? Uppriktigt, inte en djävla aningen, men någonstans i bakhuvudet så kanske är min tanke att vi som grupp måste bli lite trevligare mot Er Tjejer helt enkelt! Vi tjänar på det själva och se på mig hur "mysigt" jag har bland Er alla trevliga, snälla, glada, tuffa och uppkäftiga tjejer!
Ni är fan Bäst! Jag säger nog Kram och Grattis på Internationella kvinnodagen i allafall!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Dagens bildval, inte ens där är jag riktigt på det klara varför jag valde den bilden.
Den dök upp på några rasistiska bloggar bara och handlar om att det nu tagits fram som designstudie en Sverige dräkt för muslimska kvinnor som vill ha håret täckt!
Av någon outgrundlig anledning så visar det sig att dessa rasistiska bloggar även har en djäkla massa påhopp på kvinnor också! Jag har mina teorier varför det är så, men det tar vi någon annan dag!
Shit, nu glömde jag det viktigaste, som ni hör så har jag bytt musik! Hittade en artikel i Svenska Dagbladet (ännu ej i nätutgåvan, därför ingen länk idag) som handlade om att "sånger tar bort ilskan hos äldre patienter, det kallas för Vårdarsång och har visat sig vara gynnsamt för humöret enligt forskning på Mälardalens högskola! Visst blir man glad över de har gamla slagdängorna ifrån 40-talet, men vad ska man sjunga i framtiden när dessa är bortglömda?

2 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Jaha du käre Peter, vi hade samma tanke igår kväll - internationella kvinnodagen.
Ett tacksamt ämne att skriva om verkar det som. Bloggar och tidningsartiklar om ämnet fanns redan igår. Jag har inte något nytt att komma med och avstår mitt blogginlägg.
Jag utvecklar dina synpunkter istället.
Jag håller med om att vi har alldeles för många "dagar", de blir urvattnade. Kvinnodagen skall vi dock behålla.
Den här dagen behöver vi alla bli påminda om hur många kvinnor ute i världen förbjuds att bestämma över sin egna kroppar, säljs som sexslavar och förvägras utbildning och makt över sin egen framtid. Vi behöver flera män som ser kvinnor som jämlika.
I Sverige skrivs mycket om att flickor har bättre betyg än pojkar och att flickor börjat ta för sig mera. BRA! Men vad händer efter skolan?
Varför har vi inte bättre balans manligt och kvinnligt i näringslivet. Trots att kvinnor utbildar sig och arbetar i samma utsträckning som män,får de mindre tillbaka på sina "insättningar".
Om 30 år har vi "sopat banan" skriver du. Herregud, det är jämställdhet mellan könen vi pratar om och vill ha.
Bra Peter om du kan ruska om dina "kompisar så de vaknar upp. Vi behöver varandra, inte ha kniven på strupen.
Ha en bra dag.
Kram

Elle sa...

För att hänga på "Polargrevinnan"s kommentar ovan, vad gäller balansen i näringslivet och utbildning för tjejer - och sen...?

Här i tyskland tjatas det alltid om att man ska skaffa sig en bra utbildning som kvinna, innan man skaffar barn. Men sen?
Visst är det bra om man har en utbildning och kan jobba. Men hittills var den tyska barnomsorgen katatstrofalt konservativ och gjorde att de flesta kvinnor var tvungna att stanna hemma! Vad har jag för nytta av en utbildning, när jag inte har någon som kan se efter min 2-åring när jag vill jobba? Eller var hittar jag ett (inte ens) halvtidsjobb, för att jag måste hämta barnen vid 12 på dagis!!??
Eller vad hjälper en utbildning, när jag strax därefter blir med barn - låt oss säga en hel drös med jämna mellanrum - och först med 40 kan tänka på att jobba?? Och med 40 har du hamnat under rubriken "för gammal".

Det irriterar mig lite när folk tror att jag är "lyxhustru" för att jag är hemmafru. Fallet är det att jag inte har mycket annat att välja mellan. Vi är tvungna att leva på EN lön, med sex personer. Vi har inga släktingar som kan ta hand om barnen när de kommer hem tidigt eller är sjuka.

Ja, vad händer efter skolan...?
Inte tusan trodde jag att elva års skola skulle behövas för att byta blöjor och skura golv hemma!
Snacka om obalans i det tyska samhället. Där ligger nog Sverige lite före!

Så det så!
Elle