onsdag 3 mars 2010

"Finns Gud?"


Herre Gud, jag hinner inte med och blogga som jag vill, måste jobba! Hinner i allafall slänga ur mig en snabb fråga! Finns Gud! Har du lust så skriv en rad så ska vi diskutera 100 miljoners vinster (se inlägg nedan) och om Gud finns och vad "andlighet" är egentligen! Under tiden så finns det en massa intressant att läsa i dagens Svenska Dagblad om det här med Gud kontra andlighet. Som sagt ledsen Vänner att jag inte hinner kommentera nu, lovar att ni ska få sådana kommentarer att ni starkt kommer ifråga sätta om det här verkligen var något för Er, att blogga alltså! (ler)
Vid Datorn och Arbetsslaveriets Tidevarv Peter Olofsson!

6 kommentarer:

Elle sa...

Jag har inte heller tid att kommentera nu...egentligen...

Ska fundera lite på din fråga, men kan avslöja att kyrkorna i Tyskland (iallafall hos oss i byn) är FULLA! Och nu menar jag inte bara de obligatoriska besöken vid dop, bröllop och jul...nej, jag menar VARJE söndag!!!

Jag bodde förut bredvid kyrkan, så jag var "vittne" till besöksstatistiken där (vore kanske intressant med en besöksräknare vid ingången *blink*)
Min egen i bloggen krånglar :(

Var jag själv står? Jag är väl döpt och konfirmerad, men vet ännu inte vad jag ska tro på. Skenhelig?

Jag börjar nog tro mer på "krafterna" omkring oss eller "tecken" i vardagen som visar oss vägen eller ger oss en känsla av att vi styrs av något. Är svårt att förklara detta kort (vissa har ju svårt för att fatta sig kort i kommentarer...*ler*) men jag har under det senaste året upplevt en massa "tecken" där jag nästan får gåshud och undrar vad jag ska tro.
Ett exempel. Imorse i bilen sade de på radion att det är exakt ett år sen som ett hus i Köln störtade in och två människor dog (har nämnt det tidigare i en kommentar hos dig). Jag mindes, p g a denna händelse, att jag alltså för exakt ett år sen träffade en person senast just denna vecka....
Nyheterna tog slut och i samma sekund började de spela en låt som jag förknippar starkt med just denna person...
Nu undrar man...tillfällighet? Eller märkte "gud/kraften" att jag tänkte på denne person....skickade en signal till radiogubben....som omedvetet (men styrd av kraften) sträcker ut sin hand och snabbt slänger på låten...som genom radiovågorna skickas till mig i bilen? Och varför isåfall? För att visa att det var bra att jag tänkte på personen och kanske nu har en anledning att höra av mig? Detta kanske inte har med gud att göra, men detta är krafterna som finns i MITT liv!

Nä, nu måste jag verkligen sluta, plikterna väntar!
Kram Elle

Anonym sa...

Jo då hon lever och mår toppen :)
/H

Anonym sa...

Skojigt:)
/R

Anonym sa...

Jagh tror att GUD fhinns!
hälsningar: Silvia Renate Sommerlath

Elle sa...

Min kompis arbetar på ålderdomshem, där hade en äldre man sagt:

"Gud är en bra kille, men han hör lite dåligt ibland..."

Anonym sa...

hej!

Självklart finns Gud, även om tvivlet finns där men det handlar oftast om typerna som befolkar Guds värld. Men där kommer arvsynden in. Och till Elle, det finns redan besöksräkning, varje gudstjänstbesök räknas, även dop. vigslar. begravningar (vilka är gtj). Vaktmästaren sköter oftast detta, så statistik finns.

God kväll från Eva S.