fredag 5 mars 2010

"Nu è jag pigg!"


God Morgon Vänner! Eller är det kanske lite tidigt att skriva så? Klockan är nu exakt 04.04 när jag påbörjar det här inlägget. När det avslutas beror helt och hållet på när tidningen kommer i brevlådan, så fort den gjort det så är det frukostdax, en lång sådan blir det idag, blev inte så bra på den fronten igår.
Det var inte så mycket som blev bra igår egentligen, det blev en riktigt "stökig" dag!
Fast jag har varit med om värre, därför skriver jag bara "stökig".
Mitt eget fel, självklart, men egentligen så vill jag skylla lite på det här med "bloggandet"!
Fattar inte att jag var "tvungen" att gör ett inlägg på morgonen så jag hoppade över frukosten, slarvar i princip aldrig annars, men nu blev det så och det visade sig senare på dagen vara mycket dumt, fast egentligen inte 7 stycken underbara kommentarer genererade inlägget. Sådant blir man glad av!
Nu ska jag berätta om hur "stökigt" det blev igår. Jaja, "intresseklubben" antecknar, jag vet! (ler)
Alltså, att fälla en jättegran med motorsåg, kvista och kapa den i sintur med motorsåg är lite fysiskt ansträngande. Familjen som vi bygger hus åt, hade plötsligt upptäckt att det var kanske inte så klokt att lämna kvar en jätteskogsgran på tomten, kring jul när vi började med grundarbetena för detta hus så förstår jag mycket väl att de kändes som ett slags helgerån att fälla detta jätteexemplar till praktgran på tomten. När jag sedan startade motorsågen och började såga mig igenom barken så var det med "sorg i hjärtat", uppriktigt faktiskt, det är ett "liv" man släcker, 160 år när jag räknade årsringarna.
När trädet väl låg fällt till marken så blev det självklart en helt annan tomt, med en helt annan utsikt så självklart var det ett klokt beslut, som jag faktiskt planterade hos "nybyggarna" redan för några månader sedan.
Darrig av hunger och fysisk utmatting så satte jag mig i bilen för att åka iväg till det enda lunchstället i närheten!
Vad tror ni händer då? Jo, jag blir utskälld av en liten "turkkärring", hon skriker åt mig att jag pratat skit om deras restaurang och jag är inte välkommen att äta där fler gånger!
Självklart så kommer jag aldrig mer göra det heller, det sa jag också mycket "tydligt" vill jag lova!
Detta påhopp berodde i sintur på att jag var inne på den närliggande affären i måndags och köpte blåbärssoppa och skorpor efter det att vi ätit lunch på det här "haket"! Vi var några som började må lite illa faktiskt, ganska direkt efter det att vi ätit upp "guckan" som de serverar där!
Tjejen i kassan, skojjade med mig och undrade om jag skulle åka Vasaloppet, jag berättade min "historia" om käket på grannrestaurangen.
Om jag börjar prata eller skriva, då blir det långt, det vet alla läsare av min blogg och alla i min vänskapskrets.
Så jag och den här kassörskan hade ett ganska långt samtal hur man bör driva en restaurang.
Det blev många "sanningar" sagda!
Det tog skruv vill jag lova, hon var "släkt" med "restaurangkärringen" visade det sig!
Ni kan "gissa" vilket liv det blev igår när jag kom in där! Normalt så tycker jag lite "livliga diskussioner" kan vara lite uppigggande, men igår var det inte det, för det blev inte dialog utan monlog!
Paret som driver denna restaurang turades om att skrika och vara så underbart oförskämda som bara en viss grupp människor i det svenska samhället kan vara! Jag lovar, jag har erfarenhet, mer än många andra, men jag har faktiskt gett upp.
Det mest intressanta tycker jag är att när människor ifrån andra kulturer säger åt mig att jag har inte rätt att säga "det" och "det"! Mycket intressant, vill jag lova, jag säger precis vad som helst och jag sätter det även på pränt om det är en sanning, smakar maten "skit" och personalen är arrogant då säger jag det till vem jag vill och under vilka omständigheter som helst!
Sedan var det dax för nästa "idiot"! (ler) En hög Chef ringde ifrån ett företag som jag har kontakt med angående den totalt bristfälliga handikappsanpassningen i deras butiker i hela landet.
Jag vill inte gå in mer på det här, det hör hemma på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com och det är en fråga som jag drivit i snart två år nu med detta "jätteföretag"! De har inte en enda provhytt så någon som är rullstolsbunden kan prova kläder där!
Nu lämnar jag inte ut namnet varken på Restaurangen eller på Klädföretaget eftersom jag tänker gå vidare med bägge fallen, ja visst är jag jobbig, det är jag! Alldeles för få i det här landet säger vad det tycker! Som man "bäddar får man ligga"! Tror att fler och fler har börjat märka av det nu inom många områden! Ja, det ska jag inte fördjupa mig i nu, det är Fredag och min morgontidning damp just ner i brevlådan! Nu blir det frukost, minst i en timme!
Vid datorn "Denna Arla Morgonstund" Peter Olofsson!

2 kommentarer:

Elle sa...

Jovisst, du kan säga "godmorgon", eftersom du är uppe en timma tidigare än jag och då är ju tuppen nästan vaken han med! Blev dock något lätt irriterad, när min käre make "kom på" att han ju skulle till kontoret idag och prata med personalchefen - och han är inte där förrän efter åtta....
Alltså hade vi rent teoretiskt kunnat ligga och sova i minst en timma till! Men vi skrattade lite åt det och drack två koppar kaffe tillsammans i soffan, tillsammans med femåriga dottern (hon drack naturligtvis INTE kaffe!) som tyckte att det var lagom tidigt att kliva upp vid fem.
Nu har klockan passerat åtta och jag ska hälla i mig minst två koppar kaffe till, samt bege mig in i badrummet och dölja de mörka ringarna under ett skikt med hudfärgad kräm. Ja, det stämmer mycket väl, att skönhet kommer inifrån. När skönheten är trött syns det i hyn...*ler*
Men solen skiner idag igen, så kanske det blir en viss naturlig färgning av all vitamin D.

Ett litet förslag vad gäller att äta frukost på mornarna. Jag är väl lite slarvig jag med. Så länge man och barn är hemma, känner jag mig för stressad av alla tider som ska hållas. Men när jag skjutsat iväg barnen har sockret hunnit sjunka så lågt och magen kurrar så högljutt att jag rentuav kan bli (nästan...*ler*) otrevlig och aggressiv.
Alltså, jag vet ju att män har problem med att göra två saker samtidigt, även fast jag i ditt fall har en känsla av att du kanske är ett av undantagen *blink*. Gör som jag, ät frukostmackan vid datorn - SAMTIDIGT som du skriver dina inlägg!! Enda nackdelen är väl att tangentbordet har en viss risk att bli smörigt och smuligt, men om man inte tar lite risker är livet inte spännande!

Tja, det här med korta kommentarer...ska väl avsluta denna nu!
Ha en skön och solig dag!

Med vänliga hälsningar
Elle
"intresseklubbens" sekreterare *blink*

Elle sa...

F-n, där sprack spegeln! Skönheten är nog jäkligt trött idag!
*gapskratt*