torsdag 12 mars 2009

Girighet, en av de sju dödssynderna!


Det gick bokstavligen åt helvete den här gången med, medvilket då kanske du undrar? Ja, det här med att ta en liten paus i bloggandet. Igår när jag tog detta överilade beslut var jag trött och nedstämd men idag vaknar jag med den bästa kemin i min kropp, glad och förbannad på en gång, det är då den slumrande vikingen får liv igen. Egentligen vaknade han redan igår, var på något som skulle kunna kallas en form av"föräldra kontra lärare/elev möte i gymnasieskolan". Lärarna är fantastiska och faktiskt också eleverna i min ena son klass, men vilka föräldrar, nu vet jag att det finns några föräldrar som läser min blogg (ser era ip-nummer, skriv gärna en rad). Oumberliga bloggen presenterades redan i början som en form av "vikingablogg" och detta kommer jag att "förädla" till det yttersta med en början idag. Vad är en "vikingablogg" då, ja, inte vet jag vi får se vad det utvecklas till. Vad hände igår som gjorde mig förbannad då när det gällde föräldrafronten, mycket går under allmänt djävla hyfs helt enkelt, inte tränga sig före, lyssna klart på den som talar, intresse för andra människor, att kunna sätta in sin son/dotter i ett sammanhang. En beteendevetare skulle kunna skriva en avhandling, jag som "hobbyanalytiker" för nöja mig med en blogg. Jag försöker också föra en dialog om våra barn och hur vi som föräldrar ska hjälpa dem på bästa sätt, att hitta sin roll i livet och också få ut största möjliga njutning av det. Intressant är också att det verkar för vissa föräldrar som om barnen ska bli en kompensation för deras eget trista meningslösa liv. För livet är något helt annat än att sitta i ett litet hus, jobba röven av sig, för att på Fredagen kollapsa i Tv-soffan och trycka i sig lådvin. I bästa fall så blir det en konferens på jobbet där det blir lite "klämma och flörta" sedan tillbaka till verkligheten, storhandling på Ica-Maxi. Är du riktigt duktig så får du ihop pengar till en Thailands resa blundar för sexresenärerna på planet för det är ju inte dina barn det gäller.

Att jag är uppe tidigt är väl ingen hemlighet, ser till att min äldsta son får en så bra start på dagen som möjligt. Idag gjorde jag lite extra fint för honom vid frukostbordet tände ljus och la fram morgontidning så att han får en bra start på dag. Duktig är han som har arbetat för fullt sedan dag ett då han gick ut gymnasiets elprogram. Bortskämd, långt ifrån när jag var svårt sjuk i borrelia så var det han som tog hand om mig. Jag har två fantastiska barn till som försöker hitta sin roll i livet och jag gör allt för att hjälpa till att hitta den, för lösningen är inte samma för alla tre och det är min förbannade skyldighet att göra detta också. Att ta hand om och värna varandra familj, släkt, vänner mm är en del av livet. Under några år så satt jag "extra vak" för människor i livets slutskede som det så vackert heter. Där fick jag mycket av vad en del skulle kunna kalla min "livsvisdom". Att jag sedan har en Fru som varit svårt sjuk i 15 år gör inte min dom mindre hård mot en del av mina medmänniskor. Under tre år så tog jag också hand om min sjuka och åldrande Pappa, ibland så körde jag bil 60 mil i veckan för att se till att han hade det bra, han lever nu och mår mycket bra på ett fint äldreboende, är frisk och glad på alla sett.

Göm dig nu inte bakom några floskler att det är "samhällets uppgift, jag betalar skatt" då är du lika dum som du ser ut. I ett fungerande samhälle så är alla delaktiga på alla nivåer familj, skola, arbete osv.

Vad retar jag upp mig på i morgon tidningen då? Något jag inte retar upp mig på i dagens tidning och jag berörde det på min blogg igår, var de bägge dödsskjutningarna. Det gör mig inte förbannad, det gör mig snarare ledsen, att en kille på 17 år kan bli så ledsen/sjuk att han dödar andra i sin egen ålder. Pappan hade visst 15 vapen hemma, det är självklart en del av förklaringen. Vapenfixerade människor mår aldrig bra, ser bara här vilket "liv" det blivit när jag tagit upp jakt. Vill nu poängtera att jaktmänniskor sällan är vapenfixerade, men börjar du ha automatvapen hemma som inte är skapade för älgjakt precis då har du problem.

Men något som gör mig heligt förbannad är Marcus Wallenbergs inställning till Annika Falkengrens lönelyft på 28%, från 7 till 9 miljoner. Avundsjuka inte alls, men i dagsläge är det helt absurt t o m Finansmarknadsminister Mats Odell är förvånad över lönelyftet, höjningen går emot de regler som sattes för att bankerna skulle få delta i de två stora krisprogrammen.
Nu drar det ihop sig lite i hjärttrakten och det börjar sticka lite i vänsterarmen dags att sluta skriva och ta det lite lugnt, fast det är svårt.
Avslutningsvis är du ett riktigt "rövhål" som bara bryr dig om dig själv och skiter i andra skriv en rad och berätta din syn på livet och på dina medmänniskor, berätta för mig vem som ska byta blöjja på dig när du är gammal och mata dig. Kom nu inte och säg att så gammal blir jag aldrig för då tar jag hellre livet av mig, då ska jag berätta en annan sanning, det kommer du aldrig att göra, för riktiga egoister är så fega att de inte ens kan göra det. Jag har matat dem och bytt på dem också och tröstat när ingen kommer och hälsar på så jag vet!
Skrivet av Peter Olofsson alias Ulv Rode den siste Vikingahövdingen!
PS: Det jag nu har skrivit kan du tolka som du vill. Jag gillar ju egentligen inte liknelser och omskrivningar men en liten rolig historia vill jag berätta, du har säkert hört den förut, men det berör det här med tolkningar av saker.
En läkare var på besök hos på en tillnyktringsenhet på ett sjukhus, han hade med sig två glas i den ena hällde han upp sprit och i det andra så hällde han upp vatten, sedan lade han en mask i varje glas, masken som hamnade i spriten, vände och vred på sig i kraftiga dödsryckningar och blev sedan helt stilla, medans masken i vatten glaset, simmade och ålade sig sedan upp för vattenglaskanten. Läkaren frågade, gruppen av alkoholister, vad lär vi oss av det här då?
En man lite längre bak räckte upp handen och sa högt! - Om man har mask i magen så ska man dricka brännvin!
Som sagt tolkningen av det jag skriver ligger hos betraktaren, glöm nu inte att gå in på Svenska Dagbladets nätupplaga och läsa om SEB:

3 kommentarer:

Therese sa...

Du är faktiskt inte ute på allt för hal is, ett tag var faktiskt klövavtrycket från en älg ett potentiellt motiv, men både jag och mannen ska tatuera in vår dotters namn - något man aldrig kommer att ångra utan bära med kärlek och stolthet!

Måste säga att jag är impnerad av din produktivitet här i bloggen, du har verkligen omfattande och tänkvärda inlägg!

Önskar dig en fin dag!

Therese - Lurans blogg

Sexbarnsmamman sa...

Påven har utlyst 7 nya dödssynder oxå- dem ska jag blogg om!

Tack för inspirationen...

Willewira sa...

Jag kan bara instämma i upprördheten.
Man kan bli vansinnig på vansinnigheterna!
Vem forskar om ett sådant botemedel???

Med önskan om en trevlig dag, trots allt...
/Willewira