tisdag 17 mars 2009

Ipred Lagen - kan det beröra oss bloggare?


Jag är ganska säker på att det finns många "bloggare" ute i "stugorna" som inte har riktigt koll på upphovrätten och vad den egentligen innebär, jag balanserar själv ibland på gränsen, det är helt klart, trots att jag är mycket noga med att ange vad bilder och text har för "ursprung".
I vilket fall som helst så är det viktigt att känna till den sk Ipred-lagen som börjar att gälla om två veckor och vad den kan komma att innebära. Svenska Dagbladet har idag en eller rättare sagt två ganska uttömliga artiklar i ämnet, som man nog bör läsa igenom. Helt klart är att det är dags att nu noga ange källor i sin blogg. Sedan finns det ett "gränsland" som är lite svårare tycker jag. Hur blir det med Youtube inslag, ingen vet riktigt, vi får se vad som händer! Som sagt, samla så mycket fakta själv och gör din egen bedömning, visserligen inte så lätt alla gånger.
Vid datorn som vanligt denna arla morgonstund Peter Olofsson
PS: Det är viktigt det här med källor, bilden har jag tagit själv och heter "Mystiskt" och får alltså självklart representera den "mystiska Ipred-lagen"!

2 kommentarer:

Fru Pusselbit sa...

Det var en härlig bild! =)

Det finns en orsak till varför jag tar egna bilder och lägger in på bloggen. Jag vill inte helt plötsligt bli anklagad för stöld av något ute i cyberrymden... fast någon gång har jag ju fuskat, men då har jag angett källa så gott det går! ;)

Ha en så trevlig tisdag! =)

Anonym sa...

Är du för eller emot IPRED?

Nu kan du rösta!
Skicka sms med texten m13ser14 NEJ om du är emot
eller m13ser14 JA om du är för IPRED, till numret 72500

Sen får du veta resultats sidan.