torsdag 5 mars 2009

Inget nytt under solen, missnöjet med Försäkringskassan växer!


Missnöjet med F-kassan växer, som sagt inget nytt under solen! De som har läst den här bloggen och min andra blogg http://www.jernsaxen.blogspot.com/ vet att jag har en svårt handikappad Fru som felbehandlats efter en svårare "foglossningproblematik" och numera knappt kan gå och behandlas för sina okontrollerbara smärtskov med stora doser morfin. Vi förde en ständig kamp med/mot Försäkringskassan i över 10 års tid. Våran "kamp" är överstökad nu men när jag läser, ser och hör att det numera fungerar ännu sämre så blir jag mörkrädd. Minns en jul för några år sedan när varken föräldrapenningen eller sjukpenning betalades ut i tid. Det löste sig för oss som för många andra med hjälp av släktingar/vänner. För några månader sedan så gjorde jag en förfrågan på min blogg ovan om det behövdes en ny Smärtförening i Sverige, svaret är otvetydigt ja, nu när jag fått in över 300 mail om olika levnadsöden där nästan samtliga berör problematiken med Försäkringskassan. Sjukdom är en sak, men när sedan inte de "övriga samhällsinstanserna" fungerar då blir det ohållbart för de flesta. Nedan ett utdrag ur artikeln i dagens Svenska Dagblad:
"Den kraftiga kritiken mot Försäkringskassan bekräftas nu av kassans egna uppgifter. Andelen nöjda kunder har minskat drastiskt och allt färre har fått sina pengar i tid. Värst är det för dem som sökt bostadsbidrag, underhållsstöd, handikappersättning och tandvårdsstöd."
Resten läser du på länken nedan, gå in där läs mer och blogga eller kommentera:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2552737.svd
Har du kvarstående foglossningsproblematik eller kronisk/långvarig smärta gå in på:
http://www.jernsaxen.blogspot.com/ Det som står där är i sin "linda" men berätta gärna din historia, vill du vara anonym så går det bra eller skriv till jernsaxen@live.se
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson! Ha en fin dag!
PS: Bilden ovan har jag lånat ifrån http://www.fria.nu/artikel/73169 , visst blir man gladare av en sådan fin mage än att visa en "ful" skylt med F-Kassans logga(ler).
Del av artikel i Svenska Dagbladet publicerad: 5 mars 2009, 05.00

2 kommentarer:

RANA sa...

Även om mina ärenden hos nämnda jätte är blygsamma jämfört med era, har jag slagit pannan jävligt blodig när jag har haft med den att göra. Panik. Orkar inte inte ens tänka på det.

Absolut blir man gladare av den vackra magen. Sånt som får mig lust att vara gravid igen. Farligt!!!! ;-)

Kram, R

Camillas Foto sa...

Min kamp mot fk varade i två år, aldrig har jag blivit så illa behandlad som på fk och av deras personal. Till sist vann jag kampen med hjälp av länsrättens beslut. fk suger!!!!
Ha det bra
Camilla